THE SMART TRICK OF κυπαρισια που θα μεινω THAT NOBODY IS DISCUSSING

The smart Trick of κυπαρισια που θα μεινω That Nobody is Discussing

The smart Trick of κυπαρισια που θα μεινω That Nobody is Discussing

Blog Article

Η Αγία Κυριακή, λίγο παραπάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά, μπροστά στη γειτονιά της Μητρόπολης, είναι κι αυτή βοτσαλωτή, με εντυπωσιακά βράχια να την κορνιζάρουν, και πανοραμική θέα σε όλο το χωριό να συνοδεύει τις βουτιές σου.

Το αγαπημένο μου μαγαζί στον Αβλέμονα είναι το Αραχτοπωλείο

Είναι μια σχετικά ήσυχη περιοχή, με αρκετά μαγαζιά για φαγητό και ποτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για να μείνετε αν ταξιδεύετε με τα παιδιά και την οικογένεια, ειδικά αν το λιμάνι άφιξης και αναχώρησής σας είναι ο Άγιος Κήρυκος.

Navigate backward to communicate with the calendar and select a day. Press the concern mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Η μεγαλύτερη πάλι είναι η Μεγάλη Αμμος, με άσπρο μικρό βότσαλο, πλατιά, πεντακάθαρη και παγωμένη, ιδιαίτερα στο δεξιό της μέρος όπως κοιτάς τη θάλασσα, διότι υποδέχεται υπόγεια νερά. Απέναντι η βραχονησίδα Νησάκι.

Ένα άλλο παράσιτο που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι ο “σκουληκιάρης”. Τα σακουλοειδή είναι μικρές κάμπιες που δημιουργούν προστατευτικά κουκούλια από κλαδιά και άλλο φυτικό υλικό.

Η παραλία Νας βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ικαρίας, δυτικά από τον Αρμενιστή. Η περιοχή λέγεται Κάτω Ράχες, οπότε καλά φαντάζεστε ότι βρίσκεται κοντά στις Ράχες και τον Χριστό.

Τα νερά είναι παγωμένα, ο βυθός απότομος και συχνά τα κύματα είναι πολύ επικίνδυνα. Για να κατεβείτε στην παραλία θα πρέπει να κατεβείτε μερικά λιθόστρωτα σκαλιά.

Το Κυπαρίσσι είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Κύφαντα, (σημερινή Παλαιόχωρα), γνωστή για τα πηγαία νερά της, εξού και η δεύτερη ονομασία του «Βρύση».

Αρχή παραθύρου διαλόγου Επαληθευμένα σχόλια από αληθινούς επισκέπτες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από σήμερα – Πότε το φαινόμενο χτυπά την Αττική

Επίσης, κοντά θα βρείτε το Γιαλισκάρι check here με την παραλία και το λιμανάκι του, όπως και την παραλία του Να.

Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.

Οι ρίζες του κοινού κυπαρισσιού δεν πάνε πολύ βαθιά και δεν δημιουργούν προβλήματα σε θεμέλια σπιτιών σε τοίχους και φράχτες.

Report this page